Chern Seng

The project:

Our client is an advanced technological firm compromising of operators and engineers. Two requests were highlighted – creating a hot desking area and an area for the paper work.

IMG_1116

The challenge:

Because many operators didn’t have to stay at the office desk for the whole day and would have to constantly alternate between the factory and the office, we had to design a space that would account for this and ensure that the area was well utilized. Secondly, due to the special needs of a technological firm where information needs to be quickly dissipated, we had to revise the traditional notice board design. Finally, the executive area for the office and drawing function also posed as an obstacle.

IMG_1117

Our solutions:

For a better utilization of space, we designed an 8 seater working space that was compact and well designed to meet the needs of the people who didn’t need to stay at their office desk the whole day.  The clutch design creates an open image friable space, which allows for cohesive communication and interaction between staffs. On every desk and workstation, we designed a panel with a whiteboard, which could be edited and viewed by everyone to aid the transportation of information. Finally, a two clutch of 4-seated working stations for the comfort of the staff who stay in the office for a longer period of time (i.e. the executive engineers and the accounting department)

Solos Contact Information

Headquarter

Blk 2 Woodlands Spectrum 1
#05-13 Woodlands Sector 1
Singapore 738068
Tel : +63383008/67470080/67957789
Fax : +65 63361667/68424580/67951191
Email : enquiry@solos.com.sg

Our Showrooms

 

  • Sims Drive Showroom
  • Jurong East Showroom
  • Bras Basah Showroom